Hvad kan jeg opleve

Thurø til lands og til vands.

Skal Thurø for alvor opleves må det blive til fods. Øens særprægede kyststrækninger er en sjælden naturskønhed.

Dog kan man også vælge at sejle rundt om øen, i kajak eller med båd. Der findes mange steder og måder at leje kajakker nær og på Thurø, og turen rundt er en meget unik og smuk tur der giver mulighed for at se til Thurø, Langeland, Tåsinge og Fyn.

 


 

Smørmosen Strand  –  Svendborgs bedste badestrand (link)

Thurøs østside som vender ud mod Storebælt, byder på dejlige badestrande med rent frisk vand.
Stranden i Smørmosen er både for børn og voksne, og der er en 40 m lang badevenlig badebro med rutchebane til fri afbenyttelse. TV2’s badevandspatrulje måler hver sommer vandtemperaturen, som i Smørmosen er noget af det varmeste i Danmark.
I Smørmosen ligger også der en særpræget, hjemmebygget minigolfbane,  og der er mange forskellige gratis aktiviteter for børn og voksne. På engen er der plads til boldspil. Mange borde og bænke på arealet, toiletter og drikkevand.smørmosen


Thurø minigolf  –  Europas sjoveste og smukkeste (link)

På Thurø’s østside ligger Thurø minigolf ved Svendborgs bedste badestrand.
Minigolfbanen består af 20 håndstøbte hjemmelavede cementbaner, med morsomme forhindringer og livagtige figurer.
Banerne er opbygget efter egne ideer og alt er håndlavet. De holdes pæne og fornyelser sker gennem årene.


Gambøt – Blåby

Ved Gambøt ligger de små fiskehytter med stejlepladsen foran. Her er Thurø Sejl klub med de mange fortøjningsbroer. Fra denne kyststrækning ser man ind i Thurø Bund. En naturskabt havn; vandet er 6­9 m dybt, og i Thurø søfarts storhedstid lagde man de mange skibe op her i vintermånederne. Over hundrede skonnerter forankret tæt ved hinanden. Nu kan man se mange lystsejlere komme og lægge op for natten.
Turen går videre ovenom Thurøbund Yacht­ og Kutterværft, forbi huset »Øen« og forbi Walsteds lystbådeværft: Verdenskendt for træskibsbyggeri i luxusklasse. Strand promenaden snor sig idyllisk til Blåby, hvor man kan komme op fra stranden ad en smal sti. Huset på stiens venstre side var Thurøs kendte kunstmaler Niels Hansens bopæl. Et lille stykke kan man endnu komme ad strandstien, som slutter på Mår odden.

gambot


Thurø rev og nudist strand

Thurø Rev, som ligger på den sydlige del af Thurø er en af Svendborg Kommunes bedste strandenge. Det er stedet hvor en botaniker ville glæde sig og i området vokser bl.a. orkideer, slangetunger og baltisk ensiahn.
Thurø Rev er tilmed en nudist strand, hvor den østlige side af revet mod Smøremosen byder på den fineste sandbund med pletter af ålegræs, muslinger og blæretang.
Hele revet kan fiskes med Waders, eller fra land med lettere agn og betegnes blandt mange fiskere som en af Sydfyns bedste fiske steder.

Thurø rev og nudist strand


Fredsskoven

Fredsskoven på Grasten er øens smukkeste skov. Her er åben bøgeskov, tæt granskov, lønlige skovstier, åben og lukket skovlyst og en smuk skovbundsflora. På sydsiden af skoven er der stejle lerskrænter ned mod vandet og man har udsigt mod Tåsinge og Langeland.fredsskoven

 


Top